takfornying

roof renewal

Takfornying ryddet opp: – Nå holder taket i 20 år til

3. nov. 2022

Da Milan skulle fornye taket sitt, fikk han smertelig erfare hvor galt det kan gå med uprofesjonelle aktører. Heldigvis ryddet Takfornying opp og fikk det 20 år gamle taket til å skinne. – Nå ser det helt nytt ut, sier han.  Mange boligeiere vet at det å skifte taket er svært kostbart og tidkrevende. Da Milan Nikolic ønsket å gjøre endringer på taket sitt, ble han anbefalt å male det.

 

– Huset vårt er omkring 20 år gammelt, og det viste seg at et parti av taksteinen var misfarget, forteller Milan.
Milan Nikolic

– Det var ikke noe pent. Vi ble derfor anbefalt å ta kontakt med noen håndverkere og male taksteinen med en bestemt maling for å få alt i én farge, sier han videre.

Han fikk derfor undersøkt undertaket, som viste seg å være intakt, og valgte å følge rådet. Resultatet så helt strålende ut, men etter noen måneder begynte taket å flasse.

– Vi fikk malingsflass overalt på eiendommen, og det var umulig for oss å spise mat ute på terrassen. Det falt i bassenget og ga oss mye arbeid. Vi sopte sammen haug etter haug med flass. Det tok aldri slutt, forteller han.

Takfornying reddet situasjonen

Etter en del frem og tilbake endte familien opp med å få jobben gjort en gang til med samme leverandør. Resultatet ble nok en gang veldig bra, men taket begynte igjen å flasse etter en stund.

– Enden på visa ble at jeg tok kontakt med Takfornying AS og at jeg endelig fikk god hjelp, sier Milan.

Representanten fra Takfornying AS kom på befaring for å ta en totalvurdering av takets tilstand og gi et prisoverslag.

– Jeg var så motløs at jeg ba dem om å komme raskt tilbake for å gjøre jobben. Det gjorde de, og jobben ble gjennomført på noen timer i løpet av to dager, sier han og fortsetter:

– Vi er så fornøyd med resultatet. Så jevnt og blankt, og det flasser ikke. Etter to år er vi like fornøyde, sier han.

Nå har Takfornying høstkampanje med en kvadratmeterpris på kr 390,- mot kr 420,- som er ordinær pris. Nederst i saken kan du legge igjen kontaktinformasjonen din for en gratis befaring med Takfornying AS.

Ta vare på boligen din

– Det er flere grunner til å fornye taket fremfor å bytte det ut. Ofte er det nok av andre områder man vil bruke penger på i boligen. Det koster omtrent fem ganger så mye å legge nytt tak enn ved en takfornying, sier daglig leder og eier av Takfornying AS, Vegard Furhovden.

Årsaken er at taksteinen gjenbrukes, slik kan man bare betaler for selve arbeidet med dyprensing av takstein, impregnering og maling. Det er også langt mer bærekraftig med takfornying med tanke på avfallshåndtering.

– I Milans tilfelle måtte vi først fjerne all tidligere maling. I tillegg sørget dyprensingen for å fjerne vekster, forurensing og skitt. Impregnering styrker taksteinen og sørger for at steinen blir vannavvisende. På toppen kommer en beskyttende hinne, nemlig maling, fortsetter han.