roof renewal

GUIDE MALE INNVENDIG PANEL

9. okt. 2022

ENKLERE BLIR DET IKKE

Tenk om du kunne bruke samme maling både ute og innvendig?

Maling av vindusrammer, dørblader, glattpanel, høvlet treverk, møbler og lister er møysommelig arbeid. Utvendig har vi fått kunnskap om at vi må bruke spesialmaling for å få det til å sitte, det fører til mange spann og ikke minst mange operasjoner. Vel de tidene er for lengst forbi.

Nyheten er her, med Teknos Futura Aqua så kan du utføre alle oppgave med ett og samme spann! Mal dine vinduer og dører med Futura Aqua serien og oppdag holdbarhet og en nydelig finish. Med riktig kvalitetsutstyr vil du oppnå perfekte resultater og få det resultatet du alltid har drømt om! Så enkelt er det å kunne bruke samme spann både til innvendige og utvendige maleoppgaver.

Dele:

GRUNNARBEID GIR LANGVARIG GLEDE

Vet du hva hemmeligheten bak et godt resultat er? Grunnarbeid, tålmodighet og litt mer grunnarbeid! Uten korrekt grunnarbeid blir det heller ingen suksess, og det er kjipt når man legger tid og penger i det. For grunnarbeid er ikke så skummelt og slitsomt som man skulle tro. Følg oss så skal vi gå gjennom de grunnleggende stegene rundt hva som ligger bak et grunnarbeid som er helt innafor!

1. VASK BORT FETT

Fett, støv og smuss er ett av de viktigste elementene å få bort før man skal male. Her kan man gjerne bruke bruke Salmiakkvann, pass på å tørke det helt bort så det ikke ligger sterke rester igjen på overflaten.

Du kan også bruke en ren mikrofiberklut. Da slipper du å tenke på kjemikalier og rester som må vaskes bort, du bruker kaldt vann og vasker rett på! Ta gjerne en støvklut og få opp støvet først, så blir ikke jobben så tung! Smart, ikke sant?

2. SLIP NED, IKKE BORT

Du skal mattslipe, ikke pusse bort malingen som sitter der fra før. Ta 120p slipepapir og slip lett over på flatene, det skal gå ganske fort. Ta gjerne en slipekloss eller slipesvamp når du jobber med dører, lister og vinduer, så går det litt fortere! Om du har ubehandlet treverk så er det bare å pusse lett over og se til at du har en laget litt friksjon på overflaten

3. TETT OG SKJUL

Med verdens enkleste tiltak kan du få et vindu eller dør til å se helhetlig og vakker ut. Tett alle sprekker rundt karmen med fugemasse, og alle større hull som skruehull med akrylsparkel. Du vil ikke angre og resultatet blir som natt og dag. Husk å jevne over med en fuktig fille slik at overgangene blir smooth!

4. SKAP TILSTREKKELIG HEFT

Heftgrunn, primer, grunning…Kjært barn har mange navn og noen forskjellige formål. Personlig synes jeg Futura Aqua Primer er det beste produktet som er oppfunnet på lenge. Det fungerer som magnet til alle overflateprodukter og er et MUST når du skal male alle glatte flater som utsatt for slitasje. Primer skaper magisk heft, gjør grunnarbeidet og nyt godene i all evighet!! Husk å bruke Futura Aqua Primer på alt treverk som er ubehandlet, eller overflater som er utsatt for høy slitasje, som et dørblad, skapfronter, bordplater og lignende.

Slip lett mellom hvert strøk, så får du fjernet fiber som reiser seg, klumper, støvkorn og tørk over med en ren mikrofiberklut.

PERFEKT FINISH MED ENKEL PRESISJON

Du er klar for å velge overflatebehandling! Futura Aqua er vanntynnet uretanalkyd basert toppstrøk for vinduer, dører, treverk, stål, plast, m.m. til innendørs og utendørs bruk. Den kommer i følgende Futura Aqua 05, Futura Aqua 20, Futura Aqua 40 og Futura Aqua 90. Med andre ord så kan du få det helt matt og sobert, til full «pianoglans». Malingen er lett å stryke ut, men på større flater egner den seg best til å rulles gjerne med en Flokkskumrulle (vår favoritt!) Husk at på utvendig kledning og panel brukes du Drywood Husmaling! 

Jobb systematisk og sammenhengende når du skal male, så blir resultatet bedre. Vi regner to toppstrøk for skikkelig dekk!

Husfornying Sarah
Husfornying Sarah

OPPSUMMERING

  • Fremtidens dør, list og vindusmaling. Bruk kun en type maling både utvendig og innvendig! Tiden er inne for å forenkle prosessene og minimere innkjøp.
  • Grunnarbeid er egentlig ganske viktig og enkelt!
  • Vask og avfett gjerne med mikrofiberklut og kaldt vann!
  • Mattslip, ikke slip bort, og ikke gjør jobben større enn det den egentlig er.
  • Fug, sparkle og tett alle sprekker og hull = Looks Amazing!
  • Med heftgrunn under snakker vi holdbar og slitesterk maling! Ikke dropp dette steget, da dette vil være et viktig steg i forhold til holdbarhet!  Grunnarbeidet er jo tross alt 70% av jobben, så å legge på et strøk med heftgrunn vil lønne seg i lengden, både når det kommer til dekk og slitestyrke. Futura Aqua Primer skaper en helt unik heft og trenger godt inn i overflaten.
  • Bruk Futura Aqua i ønsket glans som toppstrøk for langvarig og holdbart resultat!